Григор Димитров | Още ли ще му викате Шарапов? | BGsport.bg – БГспорт.бг

Grigor-Dimitrov-HqБългария има своя тенис герой. И не от това, че спи в един креват с една богата, известна и успешна рускиня, която му подарява коли, а заради собствения си характер и талант, който го качи на върха днес. В успеха всички сме единни и цяла България днес празнува, но какво му беше на хасковското момче преди броени дни?

Очакваше ли да чува епитетите „Шарапов“ и прочие, а сравненията с Божинов сигурно вече му дойдоха в повече. Григор си каза, че не му пука какво мислят другите за него, но всеки човек чувства. Коментарите под статиите за загубите в първи кръг, анализите на „авторитетни“ журналисти и прочие със сигурност нараниха новокоронясания шампион на Швеция, но той го преглътна и избра да продължи.

Grigor-Dimitrov-ShampionКритиката винаги може да е ползотворна, а по нашите географски ширини обичаме да я използваме често за компенсиране на някои свои недостатъци. А защо никой не помисли, че Григор наистина беше достигнал лимита си при академията в Стокхолм, преди да почне да го обвинява, че си тръгва от мястото, което го направи успешен? Та нима слабите резултати в последно време и скриването му от общественото внимание не бяха атестат точно за това? Да не говорим за физическата подготовка.

Но Гришо знаеше какво да прави. Осъществи важната стъпка и се отказа от академията, която не искаше да пусне треньора му в Щатите, смени обстановката и се съюзи с име като Роджър Рашийд. Личен треньор, както отива на един голям тенисист.

Григор бе хулен и заради любовта си, разконцентрирала го, с Маша мислели повече за комерсиалната страна на нещата… Много хора не изчакаха Гришо, не му дадоха шанс да докаже, че талантът му е голям, но точно приятелката му се жертва, за да бъде до него в Стокхолм, вместо да продължи рехабилитацията си в слънчевия Лос Анджелис, където отскоро живее и българинът. Нека да споменем и абсурдната информация, че тя е бременна, която така и не се разбра дали дойде от наши вещи писачи или от руски такива. Точно такива слухове създават напрежението и ненапразно агентът на Мария не спря да соли по хората, написали този пасквил.

Grigor-Dimitrov-kupaГригор очевидно молеше за малко спокойствие в трудния момент и след слабите резултати искаше ако не го подкрепят, поне да няма нападки. И точно от целия този негативизъм той си направи стълбата, която да го изстреля към върха в тази седмица на вълнения за него и всички българи, които сега се гордеят пред телевизора и компютъра.

Лайковете и коментарите във „Фейсбук“ няма да затрият прякора „Шарапов“ и „Божинов 2″, но най-важното е, че във всеки мач в Швеция Григор излизаше с усмивка и вярваше в себе си. Игра като абсолютно перде и на границата на възможностите си. И накрая рухна на земята от радост, а сълзите бликнаха, за да докажат колко много таеше в себе си той. Така, че следващия път, когато падне в 3 мача поред, поизчакайте с коментарите, защото Гришо ни е един, а позавехнали футболни таланти като онзи, на когото вече му направих реклама, имаме много.

Още по темата